Ανάλαφρη τάρτα φράουλας

Ανάλαφρη τάρτα φράουλας

Μια συνταγή για ένα ανάλαφρο, δροσερό γλύκισμα ψυγείου. Ανάλαφρη τάρτα, με τραγανή βάση, φρέσκες φράουλες, ζελέ και σαντιγί συνδυασμένα, μας δίνουν ένα φανταστικό αποτέλεσμα απίστευτης γεύσης και υφής.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 1 φύλο ζύμης για τάρτες [π.χ. της Pillsbury]
  • λίγο μαργαρίνη για βουτύρωμα του ταψιού
  • Για τη γέμιση:
  • 3/4 φλ. τσαγιού βραστό νερό
  • 1 συσκευασία ζελέ φράουλας 
  • 1 κ.γ. ξύσμα λάϊμ
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λάϊμ
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρύα κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 450 γρ. φράουλες ελαφρώς θρυμματισμένες
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 80 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
  • φράουλες και ακτινίδια για διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Αφήνετε το φύλλο σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λ να μαλακώσει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε ένα ταψί με σούστα ή ντυμένο με χαρτί ψησίματος 23 εκ. περίπου και τοποθετείτε το φύλλο ζύμης, προσέχοντας ώστε τα πλαϊνά του ταψιού να καλυφθούν με ζύμη σε ύψος 3-4 εκ. περίπου. Τρυπάτε, σε διάφορα σημεία, τη βάση της ζύμης με ένα πιρούνι. 
  2. Τοποθετήστε το ταψί στη χαμηλή θέση του προθερμασμένου φούρνου και ψήστε για 40-50 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
  3. Για τη γέμιση: Ρίχνετε το ζελέ στο βραστό νερό και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί ο ζελές. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λάϊμ, ανακατεύετε καλά και βάζετε το μείγμα, σε μεγάλο μπολ, στο ψυγείο για 50 λ περίπου μέχρι να μισοκρυώσει [να μη παγώσει τελείως και σταθεροποιηθεί].
  4. Θρυμματίζετε ελαφρώς τις φράουλες στο μπλέντερ  [όχι πολτοποιημένες, αλοιφή]. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί.
  5. Βγάζετε το ζελέ από το ψυγείο και το χτυπάτε με το μίξερ για 4 περίπου λ ,μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε στο μείγμα ζελέ, σταδιακά τη σαντιγί και τις θρυμματισμένες φράουλες και ανακατεύετε απαλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στρώνετε το μείγμα στο ταψί πάνω από τη ψημένη ζύμη και τη βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες να πήξει. 
  6. Για γαρνίρισμα: Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και γαρνίρετε το γλυκό μαζί με φρέσκες φράουλες και άλλα φρούτα επιλογής σας. Διατηρείται στο ψυγείο.

Βασική ιδέα από πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ανάλαφρη τάρτα φράουλας