
Ανάλαφρη κρέμα με φρούτα
Δροσερό και ανάλαφρο επιδόρπιο. Μια συνταγή για ένα υπέροχο ελαφρύ γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους με κρέμα ζαχαροπλαστικής και φρούτα κομπόστας.
Υλικά συνταγής
Για τη κρέμα:
- 500 ml γάλα
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 4 κρόκοι αβγών
- 2 κ.σ. κορν φλάουερ
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. σιρόπι από τη κομπόστα
- 1 κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο ή βερίκοκο *
Για το γαρνίρισμα:
- Μπισκότα ψιλοκομμένα και ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει η ζύμη. Προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουερ και συνεχίζετε το χτύπημα αραιώνοντας το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.
- Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε μικρή κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε το μείγμα του μίξερ ανακατεύοντας διαρκώς να μη κολλήσει. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και το σιρόπι και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσετε.
- Βγάζετε τα ροδάκινα ή τα βερίκοκα από τη κονσέρβα τα κόβετε στα 2 ή στα 4 και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Μόλις κρυώσει η κρέμα παίρνετε ποτήρια και βάζετε στρώσεις κρέμας και βερίκοκων ή ροδάκινων.
- Για το γαρνίρισμα: Γαρνίρετε με ψιλοκομένα μπισκότα και ξηρούς καρπούς και περιχύνετε από 1 κ.σ. σιρόπι κομπόστας.
* Μπορείτε με την ίδια κρέμα να χρησιμοποιήσετε και φρέσκα φρούτα
11/07/2014
Sintayes.gr,