Ανάλαφρη κρέμα με φρούτα

Ανάλαφρη κρέμα με φρούτα

Δροσερό και ανάλαφρο επιδόρπιο. Μια συνταγή για ένα υπέροχο ελαφρύ γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους με κρέμα ζαχαροπλαστικής και φρούτα κομπόστας.

Υλικά συνταγής

Για τη κρέμα:

  • 500 ml γάλα
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αβγών
  • 2 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 3 κ.σ.  αλεύρι
  • 2 κ.σ.  βούτυρο
  • 2 κ.σ. σιρόπι από τη κομπόστα
  • 1 κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο ή βερίκοκο *

Για το γαρνίρισμα:

  • Μπισκότα ψιλοκομμένα και ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει η ζύμη. Προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουερ και συνεχίζετε το χτύπημα αραιώνοντας το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.
  2. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε μικρή κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε το μείγμα του μίξερ ανακατεύοντας διαρκώς να μη κολλήσει. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και το σιρόπι και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσετε.
  3. Βγάζετε τα ροδάκινα ή τα βερίκοκα από τη κονσέρβα τα κόβετε στα 2 ή στα 4 και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Μόλις κρυώσει η κρέμα παίρνετε ποτήρια και βάζετε στρώσεις κρέμας και βερίκοκων ή ροδάκινων.
  4. Για το γαρνίρισμα: Γαρνίρετε με ψιλοκομένα μπισκότα  και ξηρούς καρπούς και περιχύνετε από 1 κ.σ. σιρόπι κομπόστας. 

* Μπορείτε με την ίδια κρέμα να χρησιμοποιήσετε και φρέσκα φρούτα

mango_mousse_square_376



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ανάλαφρη κρέμα με φρούτα