Αμπελοφάσουλα σαλάτα

Αμπελοφάσουλα σαλάτα

Μια υπέροχη πεντανόστιμη σαλάτα με αμπελοφάσουλα με πιπεριά, κρεμμύδι, ντομάτα, λάδι και λεμόνι. Τα βραστά αμπελοφάσουλα και γενικά τα βραστά χόρτα και λαχανικά με λαδολέμονο είναι ένα «σημαντικό κομμάτι της μεγάλης ελληνικής μαγειρικής παράδοσης. Παλιά τα απολάμβαναν με μπόλικο ψωμί, κρεμμύδι ξερό σε φέτες, ντομάτα και μικρές καυτερές πράσινες πιπεριές. Εδώ σας δίνουμε μια απλή και εύκολη συνταγή για σαλάτα με αμπελοφάσουλα, που σίγουρα θα την απολαύσετε. Καλή σας όρεξη!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια μήκους περίπου 6-7 εκ.
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο (καθαρισμένη από το κοτσάνι και τα σπόρια στο εσωτερικό), κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
  • τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτά φετάκια ή σε μικρά καρέ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 1-2 λεμόνια (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα αμπελοφάσουλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μπόλικο αλατισμένο νερό (5-6 λίτρα) που κοχλάζει για 7-10 λ ή ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι και το πόσο μαλακά τα θέλετε. Τα στραγγίζετε και τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. 
  2. Εν τω μεταξύ, κόβετε τις ντομάτες όπως εσείς θέλετε δηλ. σε μεσαία ή μικρά καρεδάκια ή τις τρίβετε στο τρίφτη, επίσης κόβετε τη πιπεριά κέρατο και το κρεμμύδι και τα ρίχνετε όλα μαζί στο μπολ με το στραγγισμένα αμελοφάσουλα. 
  3. Δοκιμάζετε το αλάτι και διορθώνετε, προσθέτετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ελαιόλαδο και το λεμόνι και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν ισομερώς όλα τα υλικά. Τα σερβίρετε συνοδεύοντάς τα με ζεστό ψωμί και αν δεν νηστεύετε με φέτα βαρελίσια, γιαούρτι ή κάποιο ξινοτύρι της αρεσκείας σας όπως κατίκι, τσαλαφούτι, γαλοτύρι, νιβατό.

Tip: Προσθέστε λίγη κάπαρη στη σαλάτα σας για περισσότερη γεύση.

Μια συνταγή του Χρ. Πέσκια από εδώ



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αμπελοφάσουλα σαλάτα

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page