Αμυγδαλωτά
Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο γλυκό. Αμυγδαλωτά για όλη την οικογένεια όλες τις ώρες. Απολαύστε τα.
Υλικά συνταγής
- 6 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα τριμμένη
- 4 ασπράδια αυγών
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- ανθόνερο
- ζάχαρη άχνη [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε στο μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα και την ζάχαρη, αλέθουμε μέχρι να γίνει σκόνη και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν πηχτή μαρέγκα. Τα προσθέτουμε σταδιακά στην αμυγδαλόψιχα μαζί με τη φρυγανιά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Τα πλάθουμε σε σχήμα αχλαδιού μικρού μεγέθους και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάλουμε από τον φούρνο τα ραντίζουμε με ανθόνερο και όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε [προαιρετικά] με άχνη ζάχαρη.
05/02/2015
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Αμυγδαλωτά
Tags: αμυγδαλωτά γλυκά επιδόρπια συνταγές φούρνου