Amaretto cheesecake σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Amaretto cheesecake σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Ένα υπέροχο cheesecake σοκολάτας με λικέρ Amaretto και τραγανή βάση μπισκότων cookies με σταγόνες σοκολάτας. Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ) για το ένα λαχταριστό γλύκισμα που δεν απαιτεί ψήσιμο, που σίγουρα θα απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 450 γρ. cookies με σταγόνες σοκολάτας
  • 6 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο + 2-3 κ.γ. επιπλέον για άλειμα ταψιού          
  • Για τη γέμιση:
  • 340 σταγόνες μαύρης κουβερτούρας
  • 340 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος 
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα από το ψυγείο
  • 2 φλ. τσαγιού (450 γρ. περίπου), μαλακό τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 6 κ.σ. λικέρ Amaretto
  • Για το σερβίρισμα (προαιρετικά):
  • σαντιγί
  • 10-12 ώριμες φράουλες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε ένα ταψί/φόρμα με αποσπώμενη βάση 25,5 εκ. περίπου, στρώνετε στη βάση χαρτί κουζίνας και λαδώνετε με ένα πινέλο τα τοιχώματα με τα 2-3 κ.γ. βούτυρο.
  2. Για τη βάση: Τοποθετείτε τα 340 γρ. από τα cookies σε μια πλαστική σακούλα, τη κλείνετε καλά και τα σπάζετε με ένα πλάστη σε μικρά κομματάκια. Εναλλακτικά σπάστε τα στο μπλέντερ ή μούλτι χωρίς όμως να τα θρυμματίσετε σε σκόνη. Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη τη βάση, πιέζοντάς ελαφρώς με τα χέρια σας. Το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.  
  3. Για τη γέμιση: Λιώνετε σε μπεν μαρί τις σταγόνες μαύρης κουβερτούρας μαζί με τις γάλακτος, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε ένα λείο ρευστό σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει. 
  4. Σε ένα καθαρό μπολ βάζετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με μίξερ χειρός σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε μια αφράτη πηχτή σαντιγί που να στέκεται. Τη βάζετε στο ψυγείο. 
  5. Σε άλλο μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ για 3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει και αφρατέψει το τυρί. Προσθέτετε το μείγμα με τις λιωμένες σοκολάτες, τη σαντιγί και τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέτετε και το λικέρ Amaretto και χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα.
  6. Ρίχνετε το μείγμα cheesecake στο ταψί πάνω από τη βάση, το στρώνετε ομοιόμορφα και ισιώνετε την επιφάνειά του. Θρυμματίζετε τα υπόλοιπα 110 γρ. cookies και τα πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνεια πάνω από το cheesecake. Καλύπτετε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε το cheesecake σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. 
  7. Για το σερβίρισμα: Πριν σερβίρετε το cheesecake σας, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και το κόβετε σε φέτες. Το σερβίρετε και γαρνίρετε (προαιρετικά) κάθε φέτα με 1 κ.σ. σαντιγί και 1 φρέσκια ώριμη φράουλα.