Αλμυρό κέικ με πιπεριές τυριά και λιαστές ντομάτες

Αλμυρό κέικ με πιπεριές τυριά και λιαστές ντομάτες

Πεντανόστιμο αφράτο αλμυρό κέικ με πιπεριές, τυρί και λιαστές ντομάτες για να απολαύσετε ένα υπέροχο ορεκτικό για όλη την οικογένεια και τους καλεσμένους σας που θα εντυπωσιάσει όσους το δοκιμάσουν με την εξαιρετική γεύση του. Μια δοκιμασμένη, απλή και εύκολη συνταγή του Ν. Τσελεμεντέ που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε.

Η δόση της συνταγής είναι για μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ 10×25 εκ. Διπλασιάστε τη δόση για μεγαλύτερη φόρμα.

Υλικά συνταγής

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • ½ πράσινη + ½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια (ή 1 πράσινη ή 1 κόκκινη) 
  • 3 αυγά 
  • 1/2 φλ. τσαγιού σπορέλαιο 
  • 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1 φλ. τσαγιού + 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
  • 1 φλ. τσαγιού χοντροτριμμένη φέτα 
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 5-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά επιλογής σας (δυόσμο, μαϊντανό, βασιλικό, θυμάρι κ.α.), ψιλοκομμένα
  • αλάτι πιπέρι 
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • βούτυρο λιωμένο ή λάδι και αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε τη πιπεριά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, τα χτυπάτε ελαφρώς με το μίξερ χειρός, προσθέτετε το σπορέλαιο και το γιαούρτι και χτυπάτε να ενσωματωθούν.
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μείγμα τα τριμμένα, τυριά, τη σοταρισμένη πιπεριά, τις λιαστές ντομάτες, τα φρέσκα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. 
  3. Ανακατεύετε καλά το μείγμα με μαρίζ ή με μεγάλο κουτάλι και το αδειάζετε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 10×25 εκ. Ψήνετε το κέικ σας σε καλά προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 45-50 λ περίπου ή μέχρι να φουσκώσει και ροδίσει η επιφάνειά του. 
  4. Το ξεφουρνίζετε, το αφήνετε για 5-10 λ να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Το αφήνετε να χλιαρίνει το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε. Τρώγεται χλιαρό ή και κρύο. 

Photo



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αλμυρό κέικ με πιπεριές τυριά και λιαστές ντομάτες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.