Αλμυρά αφράτα μπουγατσάκια με τυριά

Αλμυρά αφράτα μπουγατσάκια με τυριά

Πεντανόστιμα αλμυρά μπουγατσάκια σε ρολάκια με τραγανό φύλλο κρούστας και αφράτη πεντανόστιμη αλμυρή γέμιση μπουγάτσας με 3 ειδών τυριά και μπεσαμέλ.  Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να το σερβίρετε όλες τις ώρες στην οικογένειά σας ως σνακ στο σπίτι, στο σχολείο, στο γραφείο αλλά και ως ορεκτικό στο οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας. Μια συνταγή για τα απόλυτα αλμυρά μπουγατσάκια που θα γίνουν τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων. Δοκιμάστε τα!

Υλικά συνταγής

  • Για το φύλλο
  • ½ πακέτο φύλλο Βηρυτού
  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • Για τη κρέμα
  • 300 ml γάλα φρέσκο
  • 45 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 70 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 80 γρ. κασέρι πικάντικο, τριμμένο
  • 80 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • ελάχιστο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη κρέμα: Βάζετε το γάλα σε μια βαθιά μέτρια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί καλά, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε διαρκώς, ζωηρά, με μια κουτάλα, για να μην σβολιάσει.
  2. Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε σταδιακά τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύοντας συνεχώς με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε μια λεία κρέμα. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε, σκεπάζετε τη κρέμα με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει ελαφρώς για περίπου 30 λ. Μετά αφαιρείτε τη μεμβράνη προσθέτετε τα τυριά και τη πάπρικα και ανακατεύετε καλά.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε 2 φύλλα κρούστας και τα βάζετε το ένα πάνω στο άλλο. Τα κόβετε σε 3 ίσια κομμάτια κατά μήκος και βάζετε στην άκρη τους 1,5-2 κ.σ. κρέμα. 
  4. Διπλώνετε το ρολάκι και το μεταφέρετε στο ταψί του φούρνου, στρωμένο με χαρτί ψησίματος.  Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Με ένα πινέλο βουτυρώνετε τα μπουγατσάκια με το υπόλοιπο βούτυρο και τα ψήνετε για 20-25 λ ή μέχρι να ροδίσουν. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αλμυρά αφράτα μπουγατσάκια με τυριά

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page