Αλμυρό κέϊκ με μανιτάρια και ζαμπόν

Αλμυρό κέϊκ με μανιτάρια και ζαμπόν

Αλμυρό κέικ; Φυσικά και μάλιστα ακαταμάχητο! Αλμυρό αντί για γλυκό κέϊκ  που αντικαταθιστά τη συνηθισμένη πίτα και θα το φάτε ακόμα και ως γρήγορο κολατσιό στη δουλειά. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή για κέικ με ζαμπόν και μανιτάρια και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 4 αυγά χωρισμένα
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 250γρ ζαμπόν κομμένο σε κύβους
  • 150γρ μανιτάρια σε φέτες και σοταρισμένα ελαφρά
  • 120γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 180γρ κασέρι τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και μετά χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα.
  2. Ρίχνετε το αλεύρι και τα ασπράδια των αυγών, αφού τα έχετε χτυπήσει πρώτα.
  3. Προσθέτετε στο μείγμα το ζαμπόν, τα τυριά και τα μανιτάρια και ανακατεύετε ελαφρά.
  4. Βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ και ρίχνετε το μείγμα μέσα.
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά

images (3)

 

 

 

 

 

 

Πηγή: http://www.queen.gr/MAGEIRIKH/THS-TEMPELAS/item/17204-ena-diaforetiko-alla-pentanostimo-keik-me-manitaria-kai-zampon#ixzz30M0rpvSH



Sintayes.gr,

Συνταγή: Αλμυρό κέϊκ με μανιτάρια και ζαμπόν