
Αλμυρό κέικ με φέτα και μυρωδικά
Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο κέικ με φέτα και μυρωδικά για όλες τις ώρες και για όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 αβγά
- 250 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
- 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
- 100 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. κατίκι Δομοκού
- 1/2 φλ.τσ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη μαγιά και λίγο αλάτι.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, χτυπώντας να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το κατίκι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα μείγμα.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κυβάκια της φέτας με ελάχιστο αλεύρι. Τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στενόμακρη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 40′-45′. Ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ. Σερβίρεται χλιαρό ή κρύο (εκτός ψυγείου).
Πηγή : http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=4062
Sintayes.gr,