Αναρτήθηκε στις 17/12/2017 σε Κόκκινο Κρέας, Ορεκτικά - Μεζέδες, Συνταγές
Αλλαντικά γεμιστά με κρέμα τυριού και μυρωδικά
Αλλαντικό επιλογής σας γεμιστά με κρέμα τυριού και μυρωδικά βότανα. Το τέλειο ορεκτικό για το επίσημο γιορτινό τραπέζι σας αλλά και το πρόχειρο σνακ για να συνοδεύσετε το κρασάκι ή τη μπυρίτσα σας με φίλους που θα σας επισκεφτούν απρόσμενα. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας λόγω της ευκολίας παρασκευής της στη στιγμή και του υπέροχου γευστικού αποτελέσματος.
Υλικά συνταγής
- 25 φέτες (430 γρ. περίπου) αλλαντικό επιλογής σας: σαλάμι μπύρας, ή ζαμπόν, ή μορταδέλα κομμένες σε λεπτές φέτες
- 450 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- 2 κοφτές κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 1-2 πρέζες αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ βάζετε το μαλακό τυρί κρέμα, όλα τα βότανα και το αλάτι και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν πλήρως. Παίρνετε ένα κορνέ ή σακούλα ζαχαροπλαστικής, τοποθετείτε ένα σχετικά μικρό στόμιο, και ρίχνετε μέσα το τυρί κρέμα.
- Αν το αλλαντικό σας είναι σε τετράγωνο σχήμα κόβετε τις γωνίες του να το κάνετε στρογγυλό, βάζοντας για οδηγό ένα μικρό πιατάκι, ή κουπ πατ. Κόβετε το αλλαντικό σας στη μέση και ρολάρετε με τα δάχτυλά σας το κάθε μισό κομμάτι, έτσι ώστε να δημιουργηθεί κώνος.
- Το πιέζετε στις άκρες του να “σφραγιστεί” όσο καλύτερο μπορείτε και με τη βοήθεια του κορνέ το γεμίζετε με το μείγμα τυριού. Τα τοποθετείτε σε πιατέλα και τα βάζετε στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα τυριού μέχρι να τα σερβίρετε.

17/12/2017
Sintayes.gr,
Συνταγή: Αλλαντικά γεμιστά με κρέμα τυριού και μυρωδικά