Αλευρόπιτα με μπέικον φέτα και ψητές πιπεριές Φλωρίνης

Αλευρόπιτα με μπέικον φέτα και ψητές πιπεριές Φλωρίνης

Μια υπέροχη αλευρόπιτα της στιγμής για να απολαύσετε όλη η οικογένεια το απόλυτο δεκατιανό σνακ, για το σχολείο ή την εκδρομή. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ) για μια πεντανόστιμη αλευρόπιτα που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας!

Υλικά συνταγής

  • 12 φέτες μπέικον, κομμένες σε μικρές λωρίδες κάθετα
  • 4 μικρά ή 3 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το λευκό μέρος), ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλο-θρυμματισμένη φέτα
  • 3 ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο, στραγγισμένες 
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 κ.σ. κρύο βούτυρο ψιλοκομμένο + λίγο λιωμένο επιπλέον για άλειμμα ταψιού 
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
  • αλάτι πιπέρι 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα ρηχό ταψάκι με διάμετρο βάσης 22 ή 23 εκ. 
  2. Βάζετε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, και σοτάρετε το μπέικον, χωρίς λιπαντική ουσία, μέχρι να βγάλουν το λίπος τους και γίνουν ελαφρώς τραγανά. Τα μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λίπος τους. 
  3. Σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί το τηγάνι, το ξαναβάζετε στη φωτιά, ρίχνετε και το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά για 1-2 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα μεταφέρετε στο πιάτο μαζί με το μπέικον και τα αφήνετε μέχρι να χλιαρίνουν.
  4. Εν τω μεταξύ, στραγγίζετε τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης και τις ψιλοκόβετε. Θρυμματίζετε με τα χέρια σας το τυρί φέτα.Τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, μαζί με το μπέικιν και το αλάτι, προσθέτετε στο μπολ και το ψιλοκομμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά όλα μαζί με πιρούνι. 
  5. Αναμιγνύετε καλά σε μπολ το μπέικον μαζί με τα κρεμμυδάκια και τις λιαστές ντομάτας, τα στρώνετε στη βάση του βουτυρωμένου ταψιού και από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα τη ψιλο-θρυμματισμένη φέτα.  
  6. Χτυπάτε τα αυγά σε μέτριο μπολ, προσθέτετε το γάλα, το βασιλικό, προαιρετικά σκόνη σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και το μείγμα αλευριού, τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα λείο χυλό τον οποίο ρίχνετε ομοιόμορφα στο ταψί πάνω από τη φέτα.
  7. Ψήνετε τη πίτα σας στο προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λ ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέντρο της πίτας βγει στεγνό και καθαρό. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 5 λ να ΄σταθεί” και σερβίρετε. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Αλευρόπιτα με μπέικον φέτα και ψητές πιπεριές Φλωρίνης