Αγριογούρουνο μαριναρισμένο, με κόκκινο κρασί

Αγριογούρουνο μαριναρισμένο, με κόκκινο κρασί

Μια συνταγή για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Αγριογούρουνο, μαριναρισμένο, ψημένο με κόκκινο κρασί και λαχανικά. Ένα υπέροχο φαγητό που απαιτεί χρόνο για τη παρασκευή του αλλά σίγουρα θα σας αποζημιώσει με τη γεύση του.

Υλικά συνταγής

  • 1.000 – 1.250 γρ. αγριογούρουνο [ψαχνό]
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 καρότα σε ροδέλες
  • 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ντομάτα φρέσκια 
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2-3 γαρίφαλα
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
  • Για τη μαρινάδα:
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού ξύδι
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 3
  • σέλινο, μαϊντανό
  • μαύρο πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη μαρινάδα: Σε μεγάλο βαθύ μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της μαρινάδας, ανακατεύετε και ρίχνετε μέσα το κρέας κομμένο σε μερίδες. Σκεπάζετε με μια μεμβράνη το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο να μαριναρισθεί για 12 ώρες τουλάχιστον. Το στραγγίζετε λίγο πριν το μαγειρέψετε και κρατάτε 1/3 φλ. από τη μαρινάδα.
  2. Για το αγριογούρουνο: Τσιγαρίζετε με ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα το κρέας. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύετε για ένα λεπτό και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 25′ -30′ περίπου. 
  3. Μεταφέρετε το φαγητό σε γάστρα, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και το ζωμό της μαρινάδας και το ψήνετε σκεπασμένο, σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.  Περίπου 15′ πριν το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζετε το φαγητό για να αποκτήσει ωραία κρούστα. Σερβίρετε με πουρέ το αγριογούρουνο ζεστό, γιατί όταν κρυώσει σκληραίνει το κρέας του και δεν είναι το ίδιο νόστιμο. 

Καλά Χριστούγεννα

navidad

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αγριογούρουνο μαριναρισμένο, με κόκκινο κρασί

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.