Αγκινάρες πικάντικες με φαρφάλες και πιπεριές

Αγκινάρες πικάντικες με φαρφάλες και πιπεριές

Απλό, εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και χορταστικό φαγητό. Μια συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο, ελαφρώς πικάντικο, με πλούσιες γεύσεις, για όλη την οικογένεια για κυρίως πιάτο αλλά ή ορεκτικό ή συνοδευτικό στο κυρίως πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 350 γρ. φαρφάλες ζυμαρικό
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/4 κ.γ. αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
  • 175 γρ. αγκινάρες μαριναρισμένες σε βάζο σε νερό ή λάδι στραγγισμένες, κομμένες στα τέσσερα (σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ)
  • 220 γρ. πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο, στραγγισμένες, κομμένες σε φέτες
  • 2 κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένες
  • 70 γρ. τυρί φέτα
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τις φαρφάλες σε μπόλικο, αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις αφαιρείτε από τη φωτιά, τις στραγγίζετε, τις ραντίζετε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τις ανακατεύετε και τις αφήνετε στην άκρη. 
  2. Στραγγίζετε τις αγκινάρες και τις πιπεριές Φλωρίνης και τις αφήνετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. 
  3. Ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο στη κατσαρόλα που βράσατε τις φαρφάλες, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το σκόρδο και το τσίλι και το σοτάρετε ανακατεύοντας για 1/2 λ μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε τις αγκινάρες, τις πιπεριές Φλωρίνης, και τη κάπαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ ακόμα μέχρι να ζεσταθούν καλά.
  4. Προσθέτετε στη κατσαρόλα τις βρασμένες φαρφάλες, ανακατεύετε απαλά μέχρι να ζεσταθούν. Ρίχνετε τη φέτα θρυμματισμένη, το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλατοπίπερο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Σερβίρετε το φαγητό σε 4 πιάτα και τα πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αγκινάρες πικάντικες με φαρφάλες και πιπεριές

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.