Αυθεντική σάλτσα Μπολονέζ με μακαρόνια

Αυθεντική σάλτσα Μπολονέζ με μακαρόνια

Μια υπέροχη, αυθεντική, Ιταλική σάλτσα Μπολονέζ. Μια συνταγή για σιγοβρασμένο κιμά μπολονέζ σερβιρισμένο με ζυμαρικό αρεσκείας σας, που μας έστειλε ο φίλος μας Βασίλης Βέκιος. Ένα πραγματικά φανταστικό και πεντανόστιμο φαγητό που αξίζει να το δοκιμάσετε…

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 250 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 125 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο (κατά προτίμηση πανσέτα κομμένη κυβάκια)
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 καρότο τριμμένο στο τρίφτη
  • 1 κλωναράκι σέλερυ τριμμένο στο τρίφτη
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 ποτήρι του νερού ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο φρέσκο βούτυρο (1 κ.σ. περίπου)
  • αλάτι πιπέρι 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τρίβετε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι στο τρίφτη ή όλα μαζί τα χονροκόβετε στο μπλέντερ. Ζεσταίνετε σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρετε τα λαχανικά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Προσθέτετε το μπέϊκον και μόλις ροδίσει ρίχνετε και το κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 20 λ περίπου. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε μέχρι να “εξατμισθεί” τελείως το αλκοόλ. Προσθέτετε το πελτέ, ανακατεύετε και ρίχνετε και λίγο από το ζωμό σας. Χαμηλώνετε αρκετά τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το κιμά να σιγοβράσει για 2 ώρες περίπου προσθέτοντας ανά διαστήματα λίγο ζωμό, τόσο όσο να μη στεγνώσει η σάλτσα. [*]
  3. Στο τέλος κι αφού ο κιμάς μείνει σχεδόν στεγνός, προσθέτετε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να βράσει για 3 λ περίπου ή μέχρι να απορροφηθεί.
  4. Εν τω μεταξύ βράζετε το σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικό αρεσκείας σας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε και το ρίχνετε μέσα στον έτοιμο κιμά και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε και πασπαλίζετε, προαιρετικά, με λίγο τριμμένο τυρί και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.

[*] Το μυστικό της Αυθεντικής σάλτσας είναι το σιγοβράσιμο. Σε αντίστοιχες συνταγές αναφέρεται στο προτεινότενο χρόνο από 2 έως και….12 ώρες. Το μυστικό της απαράμιλλης νοστιμιάς της σάλτσας.

Σημείωση: Το bacon πρέπει να είναι το ένα τέταρτο από όσος είναι όλος ο κιμάς που θα χρησιμοποιήσετε.

Photo

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αυθεντική σάλτσα Μπολονέζ με μακαρόνια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.