Αφράτο κέικ βουτύρου με βουτυρόκρεμα πορτοκαλιού

Αφράτο κέικ βουτύρου με βουτυρόκρεμα πορτοκαλιού

Ένα υπέροχο, ανάλαφρο, πεντανόστιμο κέικ βουτύρου καλυμμένο με αφράτη βουτυρόκρεμα με άρωμα πορτοκαλιού. Μια εύκολη συνταγή (αρχική συνταγή εδώ) για ένα λαχταριστό κέικ που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά και θα ενθουσιάσουν τους μεγάλους. 

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 155 γρ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αυγά 
  • 60 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού 
  • 65 γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Για τη βουτυρόκρεμα πορτοκαλιού:
  • 60 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού 
  • 3 κ.γ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο ταψί με διάσταση βάσης 20×30 εκ. περίπου και το στρώνετε με δύο χαρτιά ψησίματος, ένα στη βάση και ένα περιμετρικά στα τοιχώματα. 
  2. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και γίνει αφράτο και κρεμώδες. Προσθέτετε τη βανίλια και χτυπάτε να ενσωματωθεί. Ρίχνετε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται πλήρως.
  3.  Αφήνετε το μίξερ. Προσθέτετε στο μείγμα, σταδιακά και εναλλάξ σε παρτίδες, το χυμό πορτοκαλιού, το γιαούρτι, τα 2 είδη αλευριού με το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας, με ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι, μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. 
  4. Ρίχνετε το έτοιμο μείγμα στο ταψί, το στρώνετε ομοιόμορφα και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λ ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του και ένα καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του, θα βγει στεγνό και καθαρό. Το αφαιρείτε από το φούρνο το αφήνετε στο ταψί να κρυώσει ελαφρώς και μετά το μεταφέρετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. 
  5. Για τη βουτυρόκρεμα πορτοκαλιού: Σε ένα καθαρό μπολ βάζετε το βούτυρο και το χτυπάτε, με καθαρό μίξερ, μέχρι να αφρατέψει. Σταδιακά προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  6. Μεταφέρετε το κρύο κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος, απλώνετε από πάνω τη βουτυρόκρεμα, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αφράτο κέικ βουτύρου με βουτυρόκρεμα πορτοκαλιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.