Αφράτο κέικ αμυγδάλου με ρικότα

Αφράτο κέικ αμυγδάλου με ρικότα

Ένα πλούσιο σε υφή και γεύση, αφράτο και πεντανόστιμο κέικ αμυγδάλου με τυρί ρικότα. Εύκολο στη παρασκευή του, υπέροχο στη γεύση του, ιδιαίτερο και πρωτότυπο που σίγουρα θα το απολαύσετε με όλη την οικογένεια, όλους τους επισκέπτες σας, σε όλες τις περιστάσεις. Απλά δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. τυρί ρικότα
  • 4 αυγά, χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου ή εκχύλισμα βανίλιας
  • 175 γρ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 250 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη [*]
  • 1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 λάιμ ή μικρού λεμονιού το ξύσμα
  • 1/4 φλ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου
  • ζάχαρη άχνη για πασπαλίσμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση, με διάμετρο βάσης 20 εκ. 
  2. Σε ένα καθαρό μπολ βάζετε τα ασπράδια αυγών και τα χτυπάτε με καθαρό μίξερ μέχρι να έχετε μια αφράτη μαρέγκα που να “στέκεται”.
  3. Σε άλλο μπολ βάζετε το τυρί ρικότα, τους κρόκους αυγών, το εκχύλισμα αμυγδάλου ή βανίλιας και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα αφράτο, λείο μείγμα. Προσθέτετε τα αμύγδαλα σε σκόνη, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λάιμ και συνεχίζετε το χτύπημα για 1/2 λ απλά να ενσωματατωθούν. Αφήνετε το μίξερ. 
  4. Ρίχνετε στο μπολ με το μείγμα τυριού το 1/3 της ποσότητας της μαρέγκας και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες 2 φορές με την υπόλοιπη μαρέγκα σε δόσεις. 
  5. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα το αδειάζετε στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λ. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το πασπαλίζετε με τα φιλέ αμυγδάλου και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λ (ανάλογα με το φούρνο σας και το ταψί σας) ή μέχρι όταν βυθίσετε ένα καλαμάκι στο κέντρο του κέικ, αυτό βγει στεγνό και καθαρό.  
  6. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε να χλιαρίνει μέσα στο ταψί και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Το πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

[*] Αμύγδαλο σε σκόνη πωλούνται σε όλα με μεγάλα Σούπερ Μάρκετ αλλά και σε καταστήματα με ξηρούς καρπούς. Αν δεν σας είναι εύκολο να το προμηθευτείτε τότε παίρνετε ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα που πρέπει να είναι στεγνή και ξερή (μην τα βράσετε για να βγάλετε τη φλούδα και τα πολτοποιήσετε αμέσως, νωπά διότι αντί για σκόνη θα έχετε μια πηχτή ζύμη) και τη πολτοποιείτε σε σκόνη στο μούλτι. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αφράτο κέικ αμυγδάλου με ρικότα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα