Αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες με τυριά
Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και κίτρινα τυριά. Ένα ωραίο ορεκτικό, ένας υπέροχος μεζές για να συνοδεύσετε το κρασάκι σας, τη μπυρίτσα ή το ουζάκι σας.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κολοκυθάκια [10-12 κολοκυθάκια περίπου]
- 3 κρεμμύδια ξερά μεγάλα, χοντροκομμένα
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
- 5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- 5 αβγά
- 400 γρ. φέτα τριμμένη
- 150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
- Αλάτι – πιπέρι
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή όσο πάρει
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στην χονδρή πλευρά του τρίφτη, τα στύβουμε όσο μπορούμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για να αποβάλλουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή μάζα και τα αφήνουμε στο ψυγείο.
- Όταν θέλουμε να τηγανίσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας συνεχώς μέχι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα. Τηγανίζουμε περίπου 2-3΄ από κάθε πλευρά. Κάθε φορά ρίχνουμε λίγους-λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες στο ελαιόλαδο για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λάδι αντί να κάνουν κρούστα. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με ντιπ γιαουρτιού.
24/06/2014
Sintayes.gr,