Αφράτες τηγανίτες με πουρέ πατάτας, μπέικον και τυρί τσένταρ

Αφράτες τηγανίτες με πουρέ πατάτας, μπέικον και τυρί τσένταρ

Μια απλή πανεύκολη συνταγή με απλά αλλά πολύ νόστιμα υλικά, για αφράτες τηγανίτες με πουρέ πατάτας μπέικον ή ζαμπόν και τυρί τσένταρ, για  πρωινό ή συνοδευτικό στο μεσημεριανό μας  ή σνακ με το ουζάκι μας.

Υλικά συνταγής

  • 4 φλ. τσαγιού πατάτες πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 3 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον ή 2 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 γεμάτο φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ (ή άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει εύκολα τριμμένο)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τις πατάτες σας, τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά και να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι. Τις στραγγίζετε, τις μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ, τις πολτοποιείτε σε πουρέ, προσθέτετε τη 1 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύετε. Τις βάζετε στο ψυγείο να σφίξουν ελαφρώς μέχρι να ετοιμάσετε το μπέικον.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το 1 κ.γ. βούτυρο και σοτάρετε, σε μέτρια φωτιά, το μπέικον ή το ζαμπόν, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει χρώμα. Το μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά. Αφήνετε τα υγρά από το σοτάρισμα του μπέικον ή του ζαμπόν στο τηγάνι για να τηγανίσετε αργότερα τις τηγανίτες σας. 
  3. Βγάζετε το πουρέ από το ψυγείο, ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια προσθέτετε το μπέικον ή ζαμπόν και το τσένταρ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά. 
  4. Πλάθετε το το μείγμα σε 8 τηγανίτες. Ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το τηγάνι με τα υγρά από το τηγανισμένο μπέικον και τηγανίζετε τις τηγανίτες για 4 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσο-καφετί χρώμα και σχηματίσουν μια ελαφριά κρούστα. Σερβίρετε τις τηγανίτες σας ζεστές και καλή σας όρεξη!

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Αφράτες τηγανίτες με πουρέ πατάτας, μπέικον και τυρί τσένταρ