Αφράτοι λουκουμάδες

Αφράτοι λουκουμάδες

Ένα παραδοσιακό γλύκισμα, νόστιμο, εύκολο απλό και υγιεινό. Μια συνταγή για αφράτους λουκουμάδες μια νόστιμη λύση που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους…

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
  • 2 φλιτζάνια [περίπου] του τσαγιού νερό χλιαρό
  • 1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • μέλι [θυμαρίσιο ή άλλο της αρεσκείας σας]
  • κανέλα σε σκόνη για το πασπάλισμα ή καρύδι τριμμένο


Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το νερό, το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό και έχει ήδη διαλυμένη μέσα του τη μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. [Το νερό λίγο λίγο μέχρι ο χυλός γίνει παχύρευστος].
  2. Σκεπάζουμε το χυλό με μια πετσέτα και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 περίπου λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ανεβαίνει στα τοιχώματα του μπολ. .
  3. Σε βαθιά κατσαρόλα ή φριτέζα βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί καλά. Με το κουτάλι της σούπας παίρνουμε μείγμα *και το ρίχνουμε στο Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό. Κάθε φορά πριν επαναλάβουμε τη διαδικασία, βουτάμε το κουτάλι στο νερό.
  4. Μόλις οι λουκουμάδες πάρουν χρυσαφί χρώμα, τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί. Πριν κρυώσουν οι λουκουμάδες τους περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.

*Για να δώσουμε καλύτερο σχήμα στους λουκουμάδες μας : Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο μείγμα και πιέζουμε προς τα πάνω. Το λουκουμά που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα τον κόβουμε με κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο ή ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στο λάδι.

Σερβίρετε με παγωτό

site_21_rand_1153377411_loukoumades

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αφράτοι λουκουμάδες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.