Αφράτες και τραγανές κροκέτες κοτόπουλου
Αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια πιάτα με κοτόπουλο, δοκιμάστε να δημιουργήσετε κάτι καινούργιο χρησιμοποιώντας τα υλικά που έχετε διαθέσιμα. Αν λοιπόν έχετε μερικά φιλέτα κοτόπουλου στη κατάψυξη και δεν θέλετε να κάτε πάλι σνίτσελ, αυτή είναι μια συνταγή που θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμη -πόσο μάλλον αν έχετε παιδιά.
Υλικά συνταγής
- 2 στήθη κοτόπουλου
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 3 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν
- 1 ποτήρι κεφαλογραβιέρα
- 4 λωρίδες ψιλικομμένο μπέικον
- αλάτι – πιπέρι [προσοχή στο αλάτι αν είναι αλατισμένο το κοτόπουλο και αλμυρή η κεφαλογραβιέρα]
- 1 ποτήρι Μπεσαμέλ [βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ]
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 αβγό
- 2 αβγά, αλεύρι και φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε το κοτόπουλο. Αφού κρυώσει το κόβετε σε μικρά κομματάκια. Φτιάχνετε μισή δόση μπεσαμέλ.
- Ψιλοκόβετε το ζαμπόν και το μπέικον και τρίβετε και την κεφαλογραβιέρα. Τα βάζετε όλα μαζί σε ένα μπολ με τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτετε τη μπεσαμέλ. Τα ανακατεύετε πολύ καλά.
- Τα πλάθετε σε μπαλάκια και τα βουτάτε πρώτα στο αλεύρι μετά στα χτυπημένα αβγά και τέλος στη φρυγανιά. Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι [σπορέλαιο] σε φρυτέζα ή σε βαθύ τηγάνι.
Βασική ιδέα από πηγή: http://www.queen.gr/
06/06/2014
Sintayes.gr,