Αφράτα κουλούρια κρουασάν με γέμιση μερέντας

Αφράτα κουλούρια κρουασάν με γέμιση μερέντας

Ένα υπέροχο πρωϊνό για να απολαύσετε το καφεδάκι ή το γάλα σας άλλα και υπέροχο σνάκ για όλες τις ώρες για μικρούς και μεγάλους. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για λαχταριστά αφράτα κουλουράκια κρουασάν με γέμιση μερέντας ή μαρμελάδας αν προτιμάτε! 

Υλικά συνταγής

  • 2 αυγά
  • 350 γρ. αλεύρι για πίτσα (τύπου 00)
  • 150 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουτί Μερέντα για τη γέμιση 
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάτε τα αυγά με το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα με το γάντζο, μέχρι να έχετε μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας, το τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε σε ψυγείο για 20 λ. 
  2. Μετά τα 20 λ, ανοίγετε τη ζύμη με πλάστη σε στρογγυλό φύλλο πάχους 1/2 εκ. Κόβετε τη ζύμη σε ακτίνες (μεγάλα τρίγωνα) ξεκινώντας από το κέντρο του φύλου. Απλώνετε στο κάθε κομμάτι μερέντα (αν προτιμάτε σε κάποια κομμάτια και μαρμελάδα αρεσκείας σας) και μετά τα τυλίγετε σε κρουασάν φροντίζοντας να “θωρακίσετε” καλά μέσα τη γέμιση. 
  3. Τοποθετείτε τα κρουασάν σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 15-20 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τα αφαιρείτε από το φούρνο τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Collage2



Sintayes.gr,

Συνταγή: Αφράτα κουλούρια κρουασάν με γέμιση μερέντας