Αφράτα ατομικά ταρτάκια λεμόνι

Αφράτα ατομικά ταρτάκια λεμόνι

Ατομικά ταρτάκια λεμόνι. Μια συνταγή για ένα δροσερό πανάλαφρο επιδόρπιο για όλες τις ώρες, για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά συνταγής

  • Για τη ζύμη τάρτας μπισκότο:
  • βούτυρο 250 γρ.
  • ζάχαρη 125 γρ.
  • αλεύρι 400 γρ.
  • σόδα 1/4 κ.γ.
  • αβγό 1
  • βανίλια 1
  • Για τη κρέμα λεμόνι:
  • 8 κ. σ. κορν φλάουερ
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. νερό
  • 4 κρόκους
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
  • 1/4 φλ. χυμό λεμονιού
  • 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Βάλτε το αβγό και τέλος το αλεύρι. “Οταν γίνει η ζύμη βάλτε την σε μεμβράνη στο ψυγείο για 3 ώρες. Βάλτε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο, ανοίξτε την με πλάστη και κόψτε δισκάκια για τα φορμάκιαπου θα χρησιμοποιήσετε.Με πιρούνι τρυπήστε τη ζύμη σε πολλά σημεία για να μην φουσκώσουν στο ψήσιμο. Ψήστε στους 180 C για 10 λεπτά.
  2. Σε κατσαρόλα ανακατέψτε 8 κ. σ. κορν φλάουερ με 1 φλ. ζάχαρη. Βράστε 2 φλ. νερό και βάλτε τα μέσα ανακατεύοντας πολύ καλά. Βάλτε στην φωτιά και βράστε για 5 λεπτά.
  3. Χτυπήστε 4 κρόκους με 1 βανίλια, ανακατέψτε τους με λίγη απο την ζεστή κρέμα και αδειάστε μέσα στο κορν φλάουερ. Σιγοβράστε για 5 λεπτά ακόμα. Κατεβάστε την κρέμα από την φωτιά , ρίξτε 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού και 1/4 φλ. χυμό λεμονιού. Γεμίστε τις τάρτες και αφήστε για λίγες ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρετε. Προαιρετικά χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και με τη βοήθεια ενός κορνέ γαρνίρετε πριν σερβίρετε.

Tartelettes-au-citron-et-petites-meringues4

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αφράτα ατομικά ταρτάκια λεμόνι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.