Ένα φανταστικό, αρωματικό στρογγανόφ με χυλοπίτες. περιχυμένο με μαλακό μοσχαράκι και μια κρεμώδη, νοστιμότατη σάλτσα μανιταριών με μπόλικο κρεμμύδι, σκόρδο και φρέσκο άνηθο, που θα σας μείνει αξέχαστο. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή, μια εκδοχή της παλιάς Ρωσικής συνταγής, (από εδώ) για να απολαύσετε ένα από καλύτερα στρογγανόφ που έχετε γευτεί. Δοκιμάστε το!
Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Υλικά συνταγής
500 γρ. χυλοπίτες Μετσόβου ή Πηλειορίτικες
500 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένο σε λεπτές φέτες και μετά σε κομμάτια 2-3 εκ. περίπου
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κοφτές κ.σ. βούτυρο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε μικρά καρεδάκια
12 λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
1/2 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
1½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
2-3 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο
Εκτέλεση συνταγής
Ρίχνετε τις χυλοπίτες σε μπόλικο, αλατισμένο, κοχλαστό νερό και τις βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζετε και τις διατηρείτε ζεστές. Εν το μεταξύ ετοιμάζετε το κρέας και τη σάλτσα στρογγανόφ.
Προθερμαίνετε καλά ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μετά προσθέτετε το ελαιόλαδο και το κρέας. Το αλατοπιπερώνετε και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί. Με τρυπητή κουτάλα βγάζετε το κρέας από το τηγάνι και το διατηρείτε ζεστό.
Στο ίδιο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε τα μανιτάρια σε φέτες μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας για περίπου 10 λ ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια.
Στη συνέχεια τα πασπαλίζετε το αλεύρι, ανακατεύετε να ενσωματωθεί και μαγειρεύετε για 1 λ. Μετά ρίχνετε το κρασί, το ζωμό βοδινού και τη κρέμα γάλακτος, μειώνετε τη φωτιά, προσθέτετε και το σοταρισμένο κρέας και σιγοβράζετε για 7-10 λ για να πήξει η σάλτσα.
Πασπαλίζετε τον φρέσκο άνηθο, ανακατεύετε και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Αδειάζετε τις χυλοπίτες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε στο μπολ και το στρογγανόφ, κατευθείαν ζεστό από το τηγάνι, ανακατεύετε να ενσωματωθούν και σερβίρετε αμέσως. Καλή σας απόλαυση!
Δείτε πιο κάτω στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
16/11/2022
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μοσχαράκι στρογγανόφ με χυλοπίτες (Video)