Σμυρναίικες πατάτες γιαχνί με ελιές

Σμυρναίικες πατάτες γιαχνί με ελιές

Νόστιμο, χορτοφαγικό, κατσαρολάτο φαγάκι από τη Σμύρνη με πατάτες, ντομάτα και ελιές, ιδανικό ως συνοδευτικό αλλά και ως κύριο γεύμα. Μια απλή και πανεύκολη, για αρχάριους, συνταγή με λίγα υλικά, για ένα πεντανόστιμο νηστίσιμο φαγητό για να το απολαύσετε τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 200 γρ ελιές μαύρες ή πράσινες, χωρίς κουκούτσι
  • 400 γρ. ντοματάκια ολόκληρα κονσέρβας, τριμμένα 
  • 140 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε ελαφρώς το κρεμμύδι για περίπου 3-4 λ ή μέχρι να μαραθεί. Μετά ρίχνετε τις πατάτες την ντομάτα, τις ελιές, αλατοπίπερο και τόσο νερό ώστε να καλύψει τα υλικά. Μαγειρεύετε το φαγητό για 25-30 λ ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  2. Αν κατά την διάρκεια του μαγειρέματος “σωθούν” νωρίς τα υγρά, και οι πατάτες δεν έχουν ακόμα μαλακώσει, προσθέτετε σταδιακά λίγο ζεστό νερό. Σερβίρετε τις πατάτες σας ζεστές πασπαλισμένες (προαιρετικά) με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας όρεξη!



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σμυρναίικες πατάτες γιαχνί με ελιές