Αναρτήθηκε στις 12/09/2017 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Κέικ σοκολάτας με ινδοκάρυδο, σταγόνες σοκολάτας και σοκολατένιο γλάσο
Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο σοκολατένιο κέικ με σταγόνες σοκολάτας και ινδοκάρυδο που απογειώνει τη γεύση του. Γλασαρισμένο με σοκολατένιο γλάσο και γαρνιρισμένο με έξτρα σταγόνες σοκολάτας αποτελεί το όνειρο όλων των … εραστών της … σοκολάτας!
Υλικά συνταγής
- Για το κέικ:
- 250 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
- 3 αυγά
- 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
- 2 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 φλ. ινδοκάρυδο
- 2/3 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας γάλακτος + επιπλέον για γαρνίρισμα
- Για το σοκολατένιο γλάσο:
- 3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1/2 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
- 1/4 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ βάθους 9 εκ. και διάμετρο βάσης 11,5 x 20 εκ. Στρώνετε τη φόρμα με χαρτί ψησίματος που φροντίζετε να προεξέχει 2 εκ. περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα.
- Για το κέικ: Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά τμηματικά, ένα τη φορά, χτυπώντας να ενσωματώνονται με τα τη προσθήκη τους. Ρίχνετε τη σκόνη κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
- Ρίχνετε στο μείγμα, σε δύο παρτίδες, το αλεύρι, το ινδοκάρυδο και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα ή μαρίζ.
- Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι ένα καλαμάκι που θα βάλετε στο κέντρο του κέικ, βγει καθαρό. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στο ταψί για 10 λ να “σταθεί”. Μετά το ξεφορμάρετε και το αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει καλά.
- Για το γλάσο σοκολάτας: Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και ρίχνετε σταδιακά το ζεστό νερό ανακατεύοντας συνεχώς με αυγογδάρτη, ή με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
- Περιχύνετε την επιφάνεια του κέικ με το γλάσο, φροντίζοντας να “κυλίσει” και περιμετρικά, το πασπαλίζετε με σταγόνες σοκολάτας και το αφήνετε για 1 ώρα περίπου να “σταθεί”. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
12/09/2017
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κέικ σοκολάτας με ινδοκάρυδο, σταγόνες σοκολάτας και σοκολατένιο γλάσο