Lamingtons με κρέμα λευκής σοκολάτας

Lamingtons με κρέμα λευκής σοκολάτας

Μια υπέροχη συνταγή για πεντανόστιμα lamingtons με γέμιση μαρμελάδας και αφράτης κρέμας λευκής σοκολάτας. Λίγο μπελαλίδικο και χρονοβόρο γλύκισμα το οποίο φυσικά και θα σας αποζημιώσει και θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας με την τέλεια γεύση του που δίνει το πάντρεμα γεύσεων, αφράτου κέικ, ινδοκάρυδου μαρμελάδας και λευκής σοκολάτας. 

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ Lamington:
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 ml γάλα
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 185 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 35 γρ. κορν φλάουερ
  • 1 κ.γ. κρέμα ταρτάρ [*]
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. ινδοκάρυδο
  • 160 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • Για το γλάσο:
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 50 γρ. σκόνη κακάο κοσκινισμένο
  • 80 ml γάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψί διαστάσεων 20×30 εκ.
  2. Για το κέικ Lamington: Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα για 5 λ για να ασπρίσει και πήξει το μείγμα. 
  3. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το γάλα και το βούτυρο και το σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη. 
  4. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το κορν φλάουερ και τη κρέμα ταρτάρ. Ανακατεύετε και ξανακοσκινίζετε για δεύτερη φορά όλο το μείγμα αλευριού. Παίρνετε το μπολ με το μείγμα ζάχαρης αυγών και με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέτετε το μείγμα αλευριού σε 3 παρτίδες χτυπώντας το καλά με το μίξερ σε κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. 
  5. Προσθέτετε τη βανίλια και το ζεστό μείγμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ ή κάνετε το πείραμα με το καλαμάκι και αν βγει στεγνό από το κέντρο του μείγματος το κέϊκ είναι έτοιμο και το βγάζετε από το φούρνο. Το ξεφορμάρετε από το φούρνο σε μια σχάρα και μόλις κρυώσει καλά το τυλίγετε σε μια πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε σε δροσερό μέρος για 4-5 ώρες ή και από βραδίς μέχρι να κρυώσει καλά και σφίξει ελαφρώς. Έτσι θα κόβετε καλύτερα σε κομμάτια. 
  6. Τοποθετείτε τη κρέμα γάλακτος και τη λευκή σοκολάτα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζετε το μείγμα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει ελαφρώς τη μεταφέρετε σε μπολ το οποίο σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε σε κρύο μέρος μέχρι να κρυώσει καλά. Όταν κρυώσει καλά και σφίξει χτυπάτε το μείγμα με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και το αφήνετε στη άκρη.
  7. Για το γλάσο: Τοποθετείτε σε μια κατσαρολίτσα τη ζάχαρη άχνη, το κακάο σε σκόνη, το γάλα και 1/4 φλ. τσαγιού [60 ml] ζεστό νερό και το ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να μισοκρυώσει.
  8. Για τη συναρμολόγηση: Κόβετε το κέϊκ σε 12 όμοια κομμάτια. Τοποθετείτε το ινδοκάρυδο σε ένα βαθύ πιάτο. Βουτάτε κάθε κομμάτι του κέικ στο γλάσο, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά και μετά το πιέζετε ελαφρώς παντού στη καρύδα για να καλυφθεί πάλι καλά. Το αφήνετε πάνω σε μια σχάρα να σταθεροποιηθεί και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα κομμάτια την ίδια διαδικασία. 
  9. Όταν πρόκειται να τα σερβίρετε κόβετε το κάθε κομμάτι κέικ οριζόντια στη μέση. Αλείφετε το κάτω κομμένο κομμάτι με μαρμελάδα, προσθέτετε κρέμα λευκής σοκολάτας και το σκεπάζετε με το υπόλοιπο μισό του, πιέζοντάς το ελαφρώς να γίνει “σάντουιτς”. Τα σερβίρετε και πραγματικά τα απολαμβάνετε. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Lamingtons με κρέμα λευκής σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.