Υγρή γλυκόπικρη σοκολατόπιτα με γλάσο σοκολάτας

Υγρή γλυκόπικρη σοκολατόπιτα με γλάσο σοκολάτας

Μια υπέροχη υγρή, γλυκόπικρη σοκολατόπιτα περιχυμένη με γλάσο σοκολάτας. Μια συνταγή που απαιτεί αρκετό από το χρόνο σας, αλλά που σίγουρα θα σας αποζημιώσει με την υπέροχη γεύση του. 

Υλικά συνταγής

  • 450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας καλής ποιότητας κομμένη σε κομματάκια
  • 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 375 γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 250 ml  νερό
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλ. τσαγιού που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αυγά μεγάλα ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/3 φλ. τσαγιού [80 ml] κρασί Marsala [ή λικέρ αρεσκείας σας] 
  • Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 125 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
  • 20 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 κ.σ. γλυκόζη ή μέλι
  • σαντιγί, ή κρέμα ζαχαροπλαστικής ή παγωτό για σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς, βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος το οποίο φροντίζετε να προεξέχει 4 εκ. περιμετρικά.
  2. Σε ένα τηγάνι ή κατσαρολίτσα με βαριά βάση, τοποθετείτε τα κομμάτια και από τις 2 σοκολάτες, τα κομμάτια βουτύρου, τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Αφαιρείτε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώνει για 20 λ. 
  3. Κοσκινίζετε σε μπολ τα δύο αλεύρια. Μετά τα 20 λ προσθέτετε στο μείγμα σοκολάτας, τα κοσκινισμένα αλεύρια και το κρασί Marsala και τα ανακατεύετε καλά να να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε για 1 ώρα και 20 λ. Το βγάζετε από το φούρνο, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 15 λ επιπλέον. [Ανάλογα με το φούρνο σας ίσως χρειαστεί 5-8 λ επιπλέον]. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
  4. Για το γλάσο σοκολάτας: Σε μια κατσαρόλα τοποθετείτε όλα τα υλικά για το γλάσο και τα σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
  5. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 15 λ μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Με ένα κουτάλι περιχύνετε το κρύο πλέον κέϊκ με το γλάσο σοκολάτας και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί το γλάσο. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε με σαντιγί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής  ή παγωτό. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Υγρή γλυκόπικρη σοκολατόπιτα με γλάσο σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.