10 συνταγές για γεμιστό ψωμί

10 συνταγές για γεμιστό ψωμί

10 συνταγές για γεμιστό ψωμί. 10 συνταγές για να γεμίσετε με υλικά αρεσκείας σας ένα απλό καρβέλι ψωμιού και να του δώσετε άλλη οπτική και προπάντων γευστική διάσταση. 10 συνταγές εύκολες στη παρασκευή τους με απλά και εύκολα υλικά, για να διαλέξετε αυτά της αρεσκείας σας και θα γεμίσετε το καρβέλι ή το φρατζολάκι ψωμιού σας που σίγουρα θα ξετρελάνει εσάς και τους καλεσμένους σας!!!

1. Καρβέλι γεμιστό με τυρί και ζαμπόν

19a

Συνταγή (φωτογραφία από εδώ):

  • 1 καρβελάκι ψωμί
  • 300 γρ. κασέρι ή γραβιέρα σε φέτες
  • 250 γρ. ζαμπόν σε κυβάκια
  • λίγo αποξηραμένο ή φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι 
  • βούτυρο για την κρούστα
  • ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού για πασπάλισμα

Με μεγάλο κοφτερό μαχαίρι κόβετε το καρβέλι σε κυβάκια, φροντίζοντας να μην το κόψετε μέχρι τη βάση του και μπήγετε σε όλες τις εγκοπές του το κασέρι, το ζαμπόν και το θυμάρι. 

Αλείφετε με μπόλικο βούτυρο το καρβελάκι, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς για 25 λ μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Το πασπαλίζετε με ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανό και το σερβίρετε.

2.  Καρβέλι γεμιστό με σκόρδο, κρεμμύδι, μουστάρδα και τυρί

αυτή

Συνταγή (αρχική ιδέα από εδώ):

  • 1 καρβελάκι ψωμί
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κοφτό κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού ή 2 κ.σ. τριμμένο ξερό κρεμμύδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. μοτσαρέλα ή τσένταρ (ή μισό μοτσαρέλα και μισό τσένταρ) κομμένο σε φέτες

Με μεγάλο κοφτερό μαχαίρι κόβετε το καρβέλι σε κυβάκια 2,5 εκ. περίπου, φροντίζοντας να μην το κόψετε μέχρι τη βάση του.

Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό και τα ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν πολύ καλά. Με ένα πινέλο βουρτσίζετε το ψωμί σε όλες τις εγκοπές που το κόψατε ή το ρίχνετε στις ρωγμές του ψωμιού με ένα κουταλάκι του γλυκού. 

Κόβετε το/τα τυριά σε κομμάτια και τα μπήγετε μέσα στις εγκοπές του ψωμιού, το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς για 25 λ μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Στη συνέχεια, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5-10 λ ή μέχρι να κάνει το ψωμί μια τραγανή κρούστα. 

3.  Καρβέλι γεμιστό με τσένταρ και μπέικον

γιωργος

Συνταγή (φωτογραφία από εδώ)

  • 1 χωριάτικο καρβέλι ψωμί
  • 280 γρ. τυρί τσένταρ κομμένο σε φέτες και μετά σε κύβους
  • 12 φέτες μπέικον σε κύβους
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Σε καυτό τηγάνι, χωρίς λιπαντική ουσία, σοτάρετε τους κύβους μπέικον μέχρι να πάρουν χρώμα. Τους αφαιρείτε από το τηγάνι και τους αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να “στραγγίξουν”. 

Χαράζετε το ψωμί σε κύβους (οριζόντια + κάθετα), φροντίζοντας να μη το κόψετε μέχρι τη βάση του. Το τοποθετείτε πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και γεμίζετε τα κενά του με το τυρί και μπέικον. Ραντίζετε όλη την επιφάνεια του ψωμιού με το λιωμένο βούτυρο και το ψήνετε σε προθερμασμένο στου 200 βαθμούς φούρνο για 20 λ. Το σερβίρετε ζεστό. 

 

4.  Καρβέλι γεμιστό με μοτσαρέλα, φρέσκο κρεμμυδάκι και σκόρδο

15α

Συνταγή (αρχική ιδέα προσαρμοσμένη από εδώ)

  • 1 μεγάλο καρβέλι ψωμιού (κατά προτίμηση με προζύμι)
  • 450 τυρί μοτσαρέλα  σε φέτες και μετά σε κύβους
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Με μεγάλο κοφτερό μαχαίρι κόβετε το καρβέλι σε κυβάκια 2,5 εκ. περίπου, φροντίζοντας να μην το κόψετε μέχρι τη βάση του. Κόβετε τις φέτες μοτσαρέλας σε κύβους και τους μπήγετε μέσα στις εγκοπές του ψωμιού. 

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά το λιωμένο βούτυρο, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο σκόρδο και με ένα κουτάλι ρίχνετε τα μείγμα στις εγκοπές το ψωμιού με το τυρί, φροντίζοντας να καλυφθεί και τη επιφάνειά του ψωμιού με το βούτυρο. Μεταφέρετε το ψωμί σε ταψί και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 175 βαθμούς μέχρι να λιώσει καλά το τυρί και ροδίσει η επιφάνεια του ψωμιού. 

5.  Φρατζόλα ψωμιού γεμιστή με μοτσαρέλα, σκόρδο κόλιανδρο και ρίγανη

Cheesy-Garlic-Herb-Crack-Bread-01

Συνταγή:

  • 1 φρατζόλα ψωμιού 
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη  
  • 5 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 3-4 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγα φύλλα φρέσκου μαϊντανού για γαρίρισμα

Με ένα μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι κόβετε το ψωμί σταυρωτά σε κύβους, φροντίζοντας η βάση του να παραμείνει ανέπαφη. Σε ένα ταψί, τοποθετείτε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και στο κέντρο του βάζετε το ψωμί. Με τα χέρια σας μπήγετε το τριμμένο τυρί μέσα στις εγκοπές του ψωμιού.

Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε καλά το βούτυρο, το λιωμένο σκόρδο, το κόλιανδρο, τη ρίγανη και λίγο αλατοπίπερο και τα αναμιγνύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε μια βουτυρένια πάστα. Παίρνετε το μείγμα με τα χέρια σας και αλείφετε την επιφάνεια του ψωμιού φροντίζοντας να μπει και αρκετή ποσότητα από το μυρωδάτο μείγμα μέσα στις εγκοπές με το τυρί ώστε όταν λιώσει το βούτυρο να καλυφθεί και αρωματιστεί το τυρί και το ψωμί.

Πασπαλίζετε λίγο αλατοπίπερο στην επιφάνεια του ψωμιού και τυλίγετε καλά το ψωμί με το αλουμινόχαρτο. Το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 18-20 λ ή μέχρι να λιώσει καλά το τυρί και ροδίσει η επιφάνειά του. Το σερβίρετε ζεστό πασπαλισμένο με μαϊντανό. 

6.  Καρβέλι γεμιστό με γκούντα, μπέικον και φρέσκα κρεμμυδάκια

43

Συνταγή (αρχική ιδέα εδώ):

  • 1 μεγάλο καρβέλι ψωμιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 8 φέτες μπέικον, κομμένο σε κομμάτια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί γκούντα

Προθερμαίνετε το φούρνο τους 200 βαθμούς. Με ένα μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι κόβετε το ψωμί σταυρωτά σε κύβους 2,5 – 3 εκ. περίπου, φροντίζοντας η βάση του να παραμείνει ανέπαφη.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά το λιωμένο βούτυρο με το σκόρδο. Με τα δάχτυλά σας ανοίγετε ελαφρώς τις εγκοπές του ψωμιού και ραντίζετε μέσα το μείγμα βουτύρου σκόρδου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ραντίσει όλο το καρβέλι. Τοποθετείτε το καρβέλι σε ένα κομμάτι  αλουμινόχαρτου. Το καλύπτετε καλά από πάνω με δεύτερο κομμάτι αλουμινόχαρτου και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λ. 

Εν τω μεταξύ με καυτό τηγάνι, χωρίς λιπαντική ουσία, σοτάρετε τα κομμάτια μπέικον μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Μετά τα 10 λ ψησίματος του ψωμιού το βγάζετε από το φούρνο. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς. 

Μπήγετε μέσα στις εγκοπές το μπέικον, το τριμμένο γκούντα και κρεμμυδάκια πιέζοντάς τα ελαφρώς μέσα στις εγκοπές. Το ξαναβάζετε στο φούρνο, το σκεπάζετε χαλαρά με το αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 15 λ. Στη συνέχεια, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 8-10 λ επιπλέον μέχρι να λιώσει καλά το τυρί και ροδίσει η επιφάνειά του. Το σερβίρετε ζεστό. 

7.  Καρβέλι γεμιστό πικάντικο, γεμιστό με γραβιέρα και τουρσί καυτερής πιπεριάς

Capture8888Συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ):

  • 1 χωριάτικο καρβέλι ψωμί
  • 340 τυρί γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο τουρσί καυτερής πιπεριάς (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας στα καυτερά)
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (και τα πράσινα φύλλα του)
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Με ένα μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι κόβετε το ψωμί σταυρωτά σε κύβους 2,5 εκ. περίπου, φροντίζοντας η βάση του να παραμείνει ανέπαφη.

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τη τριμμένη γραβιέρα, τα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο τουρσί καυτερής πιπεριάς και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας μοιράζετε ομοιόμορφα το μείγμα τυριού μέσα στις κομμένες εγκοπές ψωμιού. 

Τυλίγετε καλά το γεμιστό καρβέλι σας σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτου και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ. Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λ επιπλέον μέχρι να λιώσει καλά το τυρί και ροδίσει το ψωμί. Το σερβίρετε ζεστό. 

 

 

8.  Καρβέλι γεμιστό πικάντικο, με πεπερόνι, τυριά, σκόρδο 

μαχη

Συνταγή (προσαρμοσμένο από εδώ):

  • 1 καρβέλι ψωμί
  • 450 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 130 γρ. πεπερόνι κομμένο σε λεπτές ροδέλες (αυξήστε τη ποσότητα αν σας αρέσουν οι καυτερές γεύσεις)
  • 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Με ένα μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι κόβετε το ψωμί σταυρωτά σε κύβους 2,5 εκ. περίπου, φροντίζοντας η βάση του να παραμείνει ανέπαφη και τα κομμάτια να ενώνονται μεταξύ τους. Μεταφέρετε το ψωμί σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο (για να το τυλίξετε αργότερα) το οποίο έχετε τοποθετήσει πάνω σε ένα ταψί. 

Μοιράζετε ισομερώς, με τα χέρια σας, τη τριμμένη μοτσαρέλα και τα κομμάτια πεπερόνι στις εγκοπές του ψωμιού, πιέζοντάς τα ελαφρώς με το δάχτυλό σας σε κάθε μια από τις σχισμές. 

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά το βούτυρο, τη ρίγανη και το σκόρδο σε σκόνη και με ένα πινέλο βουρτσίζετε όλη την επιφάνεια του καρβελιού. Πασπαλίζετε από πάνω τη τριμμένη παρμεζάνα, καλύπτετε το καρβέλι σας με το αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ. Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1ο λ. Το σερβίρετε ζεστό. 

9.  Καρβέλι ψωμιού γεμιστά με σπανάκι και τυριά

μαχη 8

 Συνταγή (από εδώ):
  • 1 καρβέλι ψωμιού
  • 115 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 250 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι αποψυγμένο (ή καθαρισμένο φρέσκο, βρασμένο και καλά στραγγισμένο)
  • 230 γρ. τυρί μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1/3 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 220 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
  • 1 ½ φλ. κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι πιπέρι

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Με ένα μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι κόβετε μέχρι κάτω το ψωμί σταυρωτά σε κύβους 3 εκ. περίπου, φροντίζοντας η βάση του να παραμείνει ανέπαφη και τα κομμάτια να ενώνονται μεταξύ τους. Μπήγετε τις φέτες μοτσαρέλας σε όλες τις εγκοπές του ψωμιού. 

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το σπανάκι, τη τριμμένη παρμεζάνα, το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα, το σκόρδο και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Με ένα μεγάλο κουτάλι μοιράζετε ισομερώς το μείγμα σπανάκι σε όλες τις εγκοπές δίπλα στις φέτες μοτσαρέλας. 

Σε ένα ταψί στρώνετε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε επάνω το καρβέλι. Λιώνετε το βούτυρο και με ένα πινέλο αλείφετε καλά όλη την επιφάνεια του ψωμιού και το μείγμα σπανάκι. Καλύπτετε καλά το καρβέλι με το αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ. Στη συνέχεια, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 8-10 λ. Το σερβίρετε ζεστό.

10.  Φρατζόλα γεμιστή πικάντικο με πέστο και τυριά

Συνταγή (από εδώ):

  • 1 φρατζόλα ψωμιού
  • ½ φλ. τσαγιού φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
  • ½ φλ. τσαγιού πέστο βασιλικού
  • 1½ φλ. τσαγιού τριμμένο μείγμα τυριών (μοτσαρέλα, γραβιέρα, τσένταρ ή γκούντα, παρμεζάνα)

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Με ένα μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι κόβετε μέχρι κάτω το ψωμί σταυρωτά σε κύβους 2,5 εκ. περίπου, φροντίζοντας η βάση του να παραμείνει ανέπαφη και τα κομμάτια να ενώνονται μεταξύ τους. Ρίχνετε ομοιόμορφα το λιωμένο βούτυρο σε όλες τις εγκοπές του ψωμιού.

Με ένα κουταλάκι μοιράζετε ισομερώς τη πέστο σε όλες τις εγκοπές του ψωμιού. Μεταφέρετε το ψωμί σε ένα μεγάλο αλουμινόχαρτο. Ανοίγετε με τα δάχτυλά σας όλες τις εγκοπές με το πέστο και πασπαλίζετε ισομερώς και το μείγμα τυριών. Τυλίγετε καλά το ψωμί στο αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 18 λ. Στη συνέχεια ξεσκεπάζετε το ψωμί από το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10-12 λ επιπλέον μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά και ροδίσει η επιφάνεια του ψωμιού. 

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: 10 συνταγές για γεμιστό ψωμί