Βελούδινος πουρές πατάτας

Βελούδινος πουρές πατάτας

Μια βασική συνταγή πουρέ για έναν αφράτο βελούδινο πουρέ για να συνοδεύσουμε κοτόπουλο και κρέας.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. πατάτες
  • 1/3-1/2 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες (ή κρέμα γάλακτος light 15% λιπαρά)
  • 2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κύβο κότας ή βοδινού ανάλογα με το φαγητό που θα συνοδεύσετε διαλυμένο στο ζεστό γάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, με τις φλούδες τους, περίπου για 40-50 λ, ή μέχρι να βράσουν και μαλακώσουν καλά ανάλογα με το μέγεθός τους. Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις αλέθουμε στο μύλο λαχανικών ή με πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για το πουρέ. (Ποτέ στο multi).
  2. Ρίχνουμε το πουρέ στη ζεστή κατσαρόλα που βράσαμε, σε μέτρια θερμοκρασία, και προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο (κρύο από το ψυγείο) ανακατεύοντας συνεχώς να λιώσει το βούτυρο.
  3. Τέλος, λίγο λίγο ανακατεύοντας προσθέτουμε το γάλα ζεστό (όσο πάρει ανάλογα με πόσο πηχτό θέλετε το πουρέ σας). Στη περίπτωση που θα βάλουμε κύβο κνορ, για περισσότερη γεύση, τον διαλύουμε στο ζεστό γάλα. Διαφορετικά αλατίζουμε αφού δοκιμάσουμε πρώτα το πουρέ και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο προαιρετικά. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Βελούδινος πουρές πατάτας