Πραλίνα φουντουκιού

Πραλίνα φουντουκιού

Ένα πολύ ωραίο και υγιεινό γλυκάκι με πολλές χρήσεις. Η πραλίνα είναι από τις αγαπημένες γεύσεις των μικρών μας φίλων και όχι μόνο. Σοκολατένια αλλειφή για το ψωμί στο πρωϊνό μας αλλά και για τη παρασκευή πολλών αγαπημένων γλυκών…

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες [δάκρυα]
  • 150 γρ. φουντούκια
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • βανίλια
  • 1 κ.γ. κακάο
  • σησαμέλαιο ή άλλο ή ηλιέλαιο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  2. Ψήνετε τα φουντούκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Όταν βγούνε τα ξεφλουδίζουμε (ξεφλουδίζονται πανεύκολα μετά τον φούρνο). Τα βάζουμε στο μούλτι και τα χτυπάμε ζεστά μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη.
  3. Προσθέτετε το σησαμέλαιο, την άχνη ζάχαρη, την βανίλια και το κακάο,τη λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζετε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.
  4. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου μέχρι να σταθεροποιηθεί λίγο.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πραλίνα φουντουκιού