Πραλίνα αμυγδάλου με φυστίκια Αιγίνης

Πραλίνα αμυγδάλου με φυστίκια Αιγίνης

Πραλίνα. Συνήθως κομμένη κομματάκια διακοσμεί τα γλυκά μας. Η νοστιμιά της όμως τη κάνει ανάρπαστη και σκέτη. Ένα νηστίσιμο ελαφρύ γλυκάκι που αρέσει στα μικρά αλλά και …… στα μεγάλα παιδιά…

Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα άψητα
  • 50 γρ. φυστίκια Αιγίνης [ψίχα] ανάλατα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • χυμό ενός μεγάλου λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε τους ξηρούς καρπούς μέσα σε ταψί, σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο και τα καβουρδίζετε για 10΄περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα, προσέχοντας να μη καούν.
  2. Στο μεταξύ λιώνετε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι. [Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε 2-3 κουταλιές νερό για να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Μόλις η ζάχαρη λιώσει και δημιουργηθεί καραμέλα, ρίχνετε στη κατσαρόλα τους ξηρούς καρπούς ζεστούς και τα αφήνετε για λίγο μέσα στη καραμέλα.
  4. Ανακατεύετε και την αφήνετε πάνω σε λαδόκολα, σε μια λεία επιφάνεια [σε ταψί ή στο πάγκο της κουζίνας] και στρώνετε την επιφάνειά της με μια σπάτουλα για να είναι  ομοιόμορφη.
  5. Αφήνετε τη πραλίνα να κρυώσει και τη κόβετε σε κομμάτια ή τη τρίβετε για τα γλυκά σας.

Μπορείτε να φτιάξετε πραλίνα μόνο με αμύγδαλα [200 γρ] ή μόνο με φυστίκια [200 γρ.] ή να βάλετε άλλους ξηρούς καρπούς π.χ. φουντούκια.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πραλίνα αμυγδάλου με φυστίκια Αιγίνης